---> Τα πραγματάκια μας :

Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2007

Αχάτης (Agate)


Το υλικό αυτό, που ανήκει στην οικογένεια των χαλκεδονιτών Χαλκηδόνα, διαφοροποιείται συχνά έχοντας ποικίλλα χρώματα και πολλές φορές είναι χαραγμένος. Ο αχάτης ενθαρρύνει την αγάπη, την αφθονία, τον πλούτο, την καλή τύχη, τη μακροζωία, την αποδοχή, το θάρρος, την προστασία, την ισορροπία, την αρμονία, τη γενναιοδωρία, τη δύναμη, την ασφάλεια και την εκτίμηση της φύσης. Θεωρείται λίθος με πολλές δυνάμεις. Έχει επίσης ηρεμιστική κατευναστική δράση.


Μαγικές ιδιότητες και χρήσεις : Γενικά ο Αχάτης χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη σωματική δύναμη και τη μακροζωία. Χρησιμοποιείται συχνά σε ερωτικά μάγια και φοριέται επίσης για να αποφεύγονται οι φθονερές σκέψεις και η μοχθηρία. Κάποτε πιστευόταν ότι ήταν ο κυριότερος φρουρός κατά της μαύρης μαγείας, και των δαιμόνων. Υπάρχουν πολλά είδη αχάτη - δύσκολα διακρίνονται από το χρώμα ή από σημάδια - από τα οποία το καθένα έχει πιο συγκεκριμένες και παραδοσιακές ενέργειες και ιδιότητες.


Μαύρος κι Άσπρος Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: γη). Προστασία από φυσικούς κινδύνους.

Γαλάζιος δαντελωτός Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: νερό). Επιφέρει ειρήνη κι ευτυχία.

Καστανός ή καστανόξανθος Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: φωτιά). Προστασία από το κακό μάτι. Φυλακτό του πλούτου και της επιτυχίας.



Πράσινος Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: γη). Προστατεύει την υγεία των ματιών και προστατεύει από τη στειρότητα.

Αχάτης των Βρύων : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: γη). Το φυλακτό του κηπουρού. Θεραπεύει την κούραση και δίνει ενέργεια. Χρησιμοποιείται σε μάγια που έχουν σχέση με πλούτη και μακροζωία.



Κόκκινος Αχάτης : (ενέργεια: προστατευτική, στοιχείο: φωτιά). Γνωστός ως "Ματωμένος Αχάτης" φοριέται για να προστατεύει από τσιμπήματα εντόμων και να γιατρεύει το αίμα φέρνοντας ηρεμία και γαλήνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

gemstones « WordPress.com Tag Feed