---> Τα πραγματάκια μας :

Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2007

Γρανάτης (Granada)


Πυριτικό άλας. Έχει ποικιλία χρωμάτων με τα συνηθέστερα να είναι το κόκκινο και το γκρι. Ο κόκκινος Γρανάτης αναδεικνύεει τη ρομαντική αγάπη, το πάθος, τον αισθησιασμό, τη σεξουαλικότητα, τη στενή φιλία, τις θετικές σκέψεις, την έμπνευση, την ενέργεια, την ανάκληση προηγούμενων ζωών, την επαγγελματική επιτυχία, την κοινωνική δημοφιλία και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας. Μας βοηθά να γίνουμε πιο παραγωγικοί και επιτυχείς. Ο πράσινος Γρανάτης αναδεικνύει την ηρεμία, τη γαλήνη, τον διαλογισμό, τη δημιουργικότητα, τη θεραπεία, την κάθαρση, την υπομονή και τη διαύγεια σκέψης.

Σύμφωνα με το μύθο, ο γρανάτης παρέχει οδηγίες κομιστών του στο ταξίδι νύχτας, τους προστατεύει από τις φοράδες νύχτας, προωθεί τη μακράς διαρκείας αγάπη, και αποτρέπει τις δυσκολίες κατάθλιψης και ακρόασης.

Στο παρελθόν, ο γρανάτης ήταν σημαντικός στους Χριστιανούς που αισθάνθηκαν ότι υπενθύμισε σε τους τη σταύρωση Χριστού. Υπό αυτήν τη μορφή όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε ως birthstone Ιανουαρίου αλλά ως πέτρα για Πάσχα. Θεωρείται ότι οι μεσαιωνικοί άνθρωποι εθεώρησαν οι δυνάμεις ότι του γρανάτη θα σταματούσαν και θα θεράπευαν τις εμπρηστικές ασθένειες.

Αχάτης (Agate)


Το υλικό αυτό, που ανήκει στην οικογένεια των χαλκεδονιτών Χαλκηδόνα, διαφοροποιείται συχνά έχοντας ποικίλλα χρώματα και πολλές φορές είναι χαραγμένος. Ο αχάτης ενθαρρύνει την αγάπη, την αφθονία, τον πλούτο, την καλή τύχη, τη μακροζωία, την αποδοχή, το θάρρος, την προστασία, την ισορροπία, την αρμονία, τη γενναιοδωρία, τη δύναμη, την ασφάλεια και την εκτίμηση της φύσης. Θεωρείται λίθος με πολλές δυνάμεις. Έχει επίσης ηρεμιστική κατευναστική δράση.


Μαγικές ιδιότητες και χρήσεις : Γενικά ο Αχάτης χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη σωματική δύναμη και τη μακροζωία. Χρησιμοποιείται συχνά σε ερωτικά μάγια και φοριέται επίσης για να αποφεύγονται οι φθονερές σκέψεις και η μοχθηρία. Κάποτε πιστευόταν ότι ήταν ο κυριότερος φρουρός κατά της μαύρης μαγείας, και των δαιμόνων. Υπάρχουν πολλά είδη αχάτη - δύσκολα διακρίνονται από το χρώμα ή από σημάδια - από τα οποία το καθένα έχει πιο συγκεκριμένες και παραδοσιακές ενέργειες και ιδιότητες.


Μαύρος κι Άσπρος Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: γη). Προστασία από φυσικούς κινδύνους.

Γαλάζιος δαντελωτός Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: νερό). Επιφέρει ειρήνη κι ευτυχία.

Καστανός ή καστανόξανθος Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: φωτιά). Προστασία από το κακό μάτι. Φυλακτό του πλούτου και της επιτυχίας.



Πράσινος Αχάτης : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: γη). Προστατεύει την υγεία των ματιών και προστατεύει από τη στειρότητα.

Αχάτης των Βρύων : (ενέργεια: δεκτική, στοιχείο: γη). Το φυλακτό του κηπουρού. Θεραπεύει την κούραση και δίνει ενέργεια. Χρησιμοποιείται σε μάγια που έχουν σχέση με πλούτη και μακροζωία.



Κόκκινος Αχάτης : (ενέργεια: προστατευτική, στοιχείο: φωτιά). Γνωστός ως "Ματωμένος Αχάτης" φοριέται για να προστατεύει από τσιμπήματα εντόμων και να γιατρεύει το αίμα φέρνοντας ηρεμία και γαλήνη.





Κοράλλι (Coral)


Το κοράλλι δημιουργείται από τον σκελετό μικροσκοπικών θαλάσσιων οργανισμών (πολύποδων). Το λευκό κοράλλι συνδέεται με την ισορροπία, την ηρεμία, την προστασία, το ασφαλές ταξίδι στο νερό, την εκτίμηση προς τη φύση και με την συναισθηματική ισορροπία. Το ροζ κοράλλι είναι συνυφασμένο με την πλατωνική αγάπη, τη φιλία και την κοινότητα. Το κόκκινο κοράλλι αναδεικνύει τη δημιουργικότητα, το πάθος, τη ρομαντική αγάπη, τη σοφία, την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό. Το μαύρο κοράλλι αναδίδει γαλήνη και ειρήνη ενώ απορροφά την αρνητική ενέργεια.

Λάπις Λαζούλι (Lapis Lazuli)


Επίσης γνωστός και ως απλά Λάπις ή Λαζουλίτης. Το χρώμα του είναι σκούρο μπλέ με χρυσές κηλίδες. Ο Λαζουλίτης είναι συνδεδεμένος με την ειλικρίνεια, την ευρύτητα αντιλήψεων, την εσωτερική δύναμη, την αγάπη, την αγνότητα, τη διαίσθηση, την αίσθηση θαύματος και μυστηρίου, τη θετική μαγεία, την πίστη στον εαυτό μας, την αρρενωπότητα, την εκδήλωση, τη μυστηριακή εκτίμηση, τις ψυχικές ικανότητες και τη γαλήνη. Ο λίθος αυτός θεωρείται επίσης ότι ενδυναμώνει το σώμα και το πνεύμα. Ο Λαζουλίτης μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε την εσωτερική μας δύναμη ενώ εξαγνίζουμε το πνεύμα και τις σκέψεις μας. Μας βοηθά επίσης να επικοινωνήσουμε με τους προστάτες του πνεύματός μας. Eίναι η πέτρα της φιλίας και της αλήθειας!!!

Όνυχας (Onyx)


Χαλαζίας. Συνήθως μαύρος ή καφέ με λευκούς δακτυλίους. Τύπος Χαλκηδόνας. Ο λίθος αυτός προωθεί το αυξημένο σθένος, τη δύναμη, τη σταθερότητα, τη διάρκεια, το ακλόνητο, τη μονιμότητα, τη στερεότητα, τη διάρκεια και τον αυτοέλεγχο.Είναι επίσης πολύτιμος σε δύσκολες ή περιπλεγμένες καταστάσεις της ζωής μας. Χρησιμοποιείται επίσης για να ενδυναμώσει την καρδιά, το συκώτι, το πάγκρεας, το νευρικό σύστημα, τα τριχοειδή αγγεία, τα μαλλιά, τα μάτια και τα νύχια.

Τυρκουάζ (Turquoise)


Μέγιστος θεραπευτής, προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση, ενδυναμώνει την ανατομία & προστατεύει από τις παθήσεις. Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, την επαναδόμηση των ιστών, την ευθυγράμμιση του σώματος & την καταπολέμηση των προβλημάτων όρασης.

Μάτι του Τίγρη (Tiger's eye)



Χαλαζίας. Καφέ χαλκηδόνα με χρυσές κηλίδες. Ενθαρρύνει την προστασία, τη διαυγή σκέψη, την προσωπική ενδυνάμωση, την αικεραιότητα, τη δύναμη της θέλησης, την πρακτικότητα, την ανδυνάμωση του πνεύματος με κοσμική ενέργεια. Είναι επίσης συνδεδεμένο με την ορθή χρήση της δύναμης, το θάρρος, την εύνοια και την ικανότητα να βλέπουμε καθαρά και χωρίς αυταπάτες. Ελέγχει την αρσενική και τη θηλυκή ενέργεια μέσα μας. Το κόκκινο μάτι του τίγρη μας διδάσκει να είμαστε ενεργετικοί με έναν πολύ δομημένο και ήρεμο τρόπο.

ροζ χαλαζίας (rose quartz )


Αναπτύσσει όλες τις μορφές της αγάπης: την αγάπη προς το εαυτό μας, τη μητρική αγάπη, τη φροντίδα, την ευγένεια, την πλατωνική και τη ρομαντική αγάπη. Ανοίγει την καρδιά μας και μας ενθαρρύνει να είμαστε ευαίσθητοι, γαλήνιοι και ευγενικοί. Φέρνει ανιδιοτελή αγάπη και προστασία και μας βοηθά να προσελκύσουμε θετική, ευγενική αγάπη στη ζωή μας. Διδάσκει τη συγχώρεση και την ανοχή. Καταπολεμά τα λεμφώματα & το κυκλοφορικό πρόβλημα και βοηθά τους ψυχολογικά ασταθείς.

Αβεντουρίνη (Aventurine)


Χαλαζίας. Ποικίλλει σε χρώμα, από χρυσό-καφέ εως πράσινο. Αναδεικνύει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την ανεξαρτησία, την ευημερία, την επαγγελματική σταδιοδρομία, την ηρεμία και την ισορροπία. Μας βοηθά να βλέπουμε τις εναλλακτικές επιλογές και τις δυνατότητες. Η πράσινη αβεντουρίνη θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική για το σώμα και το πνεύμα.

Αμέθυστος (Amethyst)


Χαλαζίας. Ποικίλλει σε αποχρώσεις, από βιολετί εως σκούρο μωβ. Ο αμέθυστος συνδέεται με την αυξημένη ευγένεια, την πνευματική εγρήγορση, τον διαλογισμό, την ισορροπία, τις ψυχολογικές ιδιότητες, την εσωτερική γαλήνη, τη θεραπεία και τη θετική μεταμόρφωση. Ο λίθος αυτός φέρνει την κατανόηση του θανάτου και της αναγέννησης και ανακουφίζει από το άγχος. Ο Αμέθυστος είναι ο δάσκαλος για κάθε είδους πνευματικά, μυστικιστικά και ψυχολογικά πράγματα. Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικός λίθος τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό και το πνεύμα.

Φεγγαρόπετρα


Συνήθως είναι γαλακτώδης με μπλέ ή κιτρινωπή χροιά. Οι φεγγαρόπετρες προστατεύουν την ευτυχία, την καλή τύχη, τη φροντίδα, τη μητρότητα, τα αντιεγωιστικά αισθήματα, την ανθρώπινη αγάπη, την ελπίδα, την ψυχική ενόραση, την εύκολη γέννα, το ασφαλές ταξίδι στο νερό, το νέο ξεκίνημα, την αφθονία και την αρχαία σοφία. Ο λίθος αυτός μας συνδέει με τα αισθήματά μας και συνδέεται με το φεγγάρι. Εελευθερώνει καλύτερα την ενέργειά του κατά τις φάσεις του φεγγαριού. Η φεγγαρόπετρα είναι προστατευτική για τις γυναίκες και τη φύση και είναι η ιερή πέτρα της θεάς του φεγγαριού.

Ίασπις


Χαλαζίας, χρώματος κόκκινου, κίτρινου ή καφέ. Ο ίασπις συνδέεται με την ηρεμία, την ευχαρίστηση, τη συμπόνια, τη φροντίδα, την παρηγοριά, τη γαλήνη, την ολοκλήρωση, την ολότητα και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτός ο λίθος είναι κατάλληλος για όσους χρειάζονται περισσότερες οργανωτικές ικανότητες.

Τα χρώματα και οι πέτρες

Τα διάφορα χρώματα & οι αποχρώσεις τους παίζουν οπωσδήποτε σημαντικό ρόλο στην ψυχική διάθεση του ανθρώπου αλλα & κάθε ζωντανού οργανισμού.

Tο χρώμα είναι το προφανέστερο και ελκυστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των πολύτιμων λίθων. Το χρώμα οποιουδήποτε υλικού οφείλεται στη φύση του φωτός το ίδιο. Το φως της ημέρας, αποκαλούμενο συχνά άσπρο φως, είναι πραγματικά ένα μίγμα διαφορετικών χρωμάτων του φωτός. Όταν το φως περνά μέσω ενός υλικού, μερικά από το φως μπορούν να απορροφηθούν, ενώ το υπόλοιπο περνά μέσω. Το μέρος που δεν απορροφάται φθάνει στο μάτι μας ως άσπρο φως μείον τα απορροφημένα χρώματα

Λευκό: Δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας & γαλήνιας απόστασης.

Κίτρινο: Προκαλεί χαρούμενη διάθεση ένα αίσθημα ζεστασιάς & ελαφρότητας. Ζωηρεύει το σφυγμό & δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο αλλά μπορεί να προκαλέσει & επιθετικές αντιδράσεις.

Πορτοκαλί: Έχει μια τονωτική επίδραση, επιταχύνει τους παλμούς της καρδιάς & δημιουργεί ένααίσθημα ενθουσιασμού. Διευκολύνει επίσης το διαλογισμό, καθώς & διάφορες ψυχικές εμπειρίες, καθώς βοηθά στη μετακίνηση της αντίληψης.

Κόκκινο: Είναι το πιο "ζεστό' χρώμα & ως εκ τούτου ανεβάζει τη διάθεση. Ωστόσο μια παρατεταμένη χρονικά επίδραση στο κόκκινο προκαλεί κόπωση & επιτάχυνση των σφυγμών της καρδιάς.

Βυσσινί: Δημιουργεί ευχάριστη διάθεση & ενθουσιασμό.

Μωβ: Προκαλεί αίσθημα κούρασης & βαρυθυμίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί σφίξιμο & βάρος.

Μπλε: Προκαλεί ηρεμία αλλά & λύπη.
Γαλάζιο: Ψυχρό, απόμακρο αλλά έχει μια ηρεμιστική επίδραση στον οργανισμό.

Πράσινο: Κάνει κάποιον να αισθάνεται ηρεμία & χαλάρωση. Ξεκουράζει τα μάτια, οξύνει γενικά την όραση & κρατάει στα κανονικά επίπεδα την πίεση του αίματος. Το βαθύ πράσινο του δάσους βοηθάει στην ανάρρωση απο ασθένεια.

Μαύρο: Μειώνει τη ζωτικότητα, προξενεί κατάθλιψη & δημιουργεί ένα αίσθημα πίεσης.

Γκρι: Είναι ένα ιδιαίτερα ψυχρό χρώμα που προκαλεί νωθρότητα & απάθεια.

gemstones « WordPress.com Tag Feed