---> Τα πραγματάκια μας :

Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2007

Τα χρώματα και οι πέτρες

Τα διάφορα χρώματα & οι αποχρώσεις τους παίζουν οπωσδήποτε σημαντικό ρόλο στην ψυχική διάθεση του ανθρώπου αλλα & κάθε ζωντανού οργανισμού.

Tο χρώμα είναι το προφανέστερο και ελκυστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των πολύτιμων λίθων. Το χρώμα οποιουδήποτε υλικού οφείλεται στη φύση του φωτός το ίδιο. Το φως της ημέρας, αποκαλούμενο συχνά άσπρο φως, είναι πραγματικά ένα μίγμα διαφορετικών χρωμάτων του φωτός. Όταν το φως περνά μέσω ενός υλικού, μερικά από το φως μπορούν να απορροφηθούν, ενώ το υπόλοιπο περνά μέσω. Το μέρος που δεν απορροφάται φθάνει στο μάτι μας ως άσπρο φως μείον τα απορροφημένα χρώματα

Λευκό: Δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας & γαλήνιας απόστασης.

Κίτρινο: Προκαλεί χαρούμενη διάθεση ένα αίσθημα ζεστασιάς & ελαφρότητας. Ζωηρεύει το σφυγμό & δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο αλλά μπορεί να προκαλέσει & επιθετικές αντιδράσεις.

Πορτοκαλί: Έχει μια τονωτική επίδραση, επιταχύνει τους παλμούς της καρδιάς & δημιουργεί ένααίσθημα ενθουσιασμού. Διευκολύνει επίσης το διαλογισμό, καθώς & διάφορες ψυχικές εμπειρίες, καθώς βοηθά στη μετακίνηση της αντίληψης.

Κόκκινο: Είναι το πιο "ζεστό' χρώμα & ως εκ τούτου ανεβάζει τη διάθεση. Ωστόσο μια παρατεταμένη χρονικά επίδραση στο κόκκινο προκαλεί κόπωση & επιτάχυνση των σφυγμών της καρδιάς.

Βυσσινί: Δημιουργεί ευχάριστη διάθεση & ενθουσιασμό.

Μωβ: Προκαλεί αίσθημα κούρασης & βαρυθυμίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί σφίξιμο & βάρος.

Μπλε: Προκαλεί ηρεμία αλλά & λύπη.
Γαλάζιο: Ψυχρό, απόμακρο αλλά έχει μια ηρεμιστική επίδραση στον οργανισμό.

Πράσινο: Κάνει κάποιον να αισθάνεται ηρεμία & χαλάρωση. Ξεκουράζει τα μάτια, οξύνει γενικά την όραση & κρατάει στα κανονικά επίπεδα την πίεση του αίματος. Το βαθύ πράσινο του δάσους βοηθάει στην ανάρρωση απο ασθένεια.

Μαύρο: Μειώνει τη ζωτικότητα, προξενεί κατάθλιψη & δημιουργεί ένα αίσθημα πίεσης.

Γκρι: Είναι ένα ιδιαίτερα ψυχρό χρώμα που προκαλεί νωθρότητα & απάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

gemstones « WordPress.com Tag Feed