---> Τα πραγματάκια μας :

Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2007

Γρανάτης (Granada)


Πυριτικό άλας. Έχει ποικιλία χρωμάτων με τα συνηθέστερα να είναι το κόκκινο και το γκρι. Ο κόκκινος Γρανάτης αναδεικνύεει τη ρομαντική αγάπη, το πάθος, τον αισθησιασμό, τη σεξουαλικότητα, τη στενή φιλία, τις θετικές σκέψεις, την έμπνευση, την ενέργεια, την ανάκληση προηγούμενων ζωών, την επαγγελματική επιτυχία, την κοινωνική δημοφιλία και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας. Μας βοηθά να γίνουμε πιο παραγωγικοί και επιτυχείς. Ο πράσινος Γρανάτης αναδεικνύει την ηρεμία, τη γαλήνη, τον διαλογισμό, τη δημιουργικότητα, τη θεραπεία, την κάθαρση, την υπομονή και τη διαύγεια σκέψης.

Σύμφωνα με το μύθο, ο γρανάτης παρέχει οδηγίες κομιστών του στο ταξίδι νύχτας, τους προστατεύει από τις φοράδες νύχτας, προωθεί τη μακράς διαρκείας αγάπη, και αποτρέπει τις δυσκολίες κατάθλιψης και ακρόασης.

Στο παρελθόν, ο γρανάτης ήταν σημαντικός στους Χριστιανούς που αισθάνθηκαν ότι υπενθύμισε σε τους τη σταύρωση Χριστού. Υπό αυτήν τη μορφή όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε ως birthstone Ιανουαρίου αλλά ως πέτρα για Πάσχα. Θεωρείται ότι οι μεσαιωνικοί άνθρωποι εθεώρησαν οι δυνάμεις ότι του γρανάτη θα σταματούσαν και θα θεράπευαν τις εμπρηστικές ασθένειες.

1 σχόλιο:

UNBREAKABLE είπε...

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ...

gemstones « WordPress.com Tag Feed